30. 8. 2021

Pěstoun na drátě

Přemýšlíte o tom, že byste nabídli domov dítěti, které ho potřebuje? Přemýšlíte o tom, stát se pěstouny?

A chcete mluvit s někým, kdo pěstounství opravdu žije?

Stát se pěstounem je velké rozhodnutí. Nejprve Vás to láká a zajímá, pak si začnete zjišťovat podrobnější informace a postupně se vydáváte na cestu k pěstounství. Ta bývá pro každého různá a také různě dlouhá. V jednom je ale stejná. Všichni se shodují, že setkat se s reálným pěstounem je na této cestě to nejpřínosnější.

V Pardubickém kraji máte nyní možnost mluvit s pěstounkami Adélou, Evou nebo Michaelou – více na www.pestounnadrate.cz

„Kdybychom mohli mluvit s nějakým pěstounem, to by bylo skvělé, ale nikoho kolem sebe nemáme.“ Zájemci o pěstounství uvádějí, že není jednoduché dostat se k pěstounům, mluvit s nimi a získat tak reálné informace ze života pěstounské rodiny. Společnost Hledáme rodiče na tuto situaci reaguje v projektu „Nábor pěstounů jako lepší sociální služba“. Všem zájemcům z Pardubického kraje, kteří přemýšlí o přijetí dítěte do rodiny, nabízí reálné a autentické informace přímo od stávajících pěstounů. Ať už o pěstounství zatím jen přemýšlíte, nebo se na něj připravujete, máte nyní možnost zavolat skutečným pěstounům a povídat si s nimi o jejich zkušenosti a o Vaší cestě k pěstounství.

Nová myšlenka má podporu Pardubického kraje, orgánů sociálně-právní ochrany dětí, doprovázejících organizací a odborné veřejnosti. Propojuje potřebu zájemců o pěstounství a ochotu stávajících pěstounů své zkušenosti sdílet.